Serhan Çetinsaya: Amartey ve Bailly yerine Ramos alırdım
Eski Başkan Yardımcısı Serhan Çetinsaya, Yeniçağ’dan Aytunç Akın ile konuştu. Çetinsaya, istifa sürecinden Sergio Ramos’un transferine, stadyum sponsorluğundan Beşiktaş’taki seçim sürecine kadar birçok konuya yanıt verdi.
Siyah-beyazlı camiadan istifa sürecini açıklayan Çetinsaya, “Bununla ilgili zaten bir basın toplantısı yapmıştım, arşivlerde var ama kısaca özetlemek gerekirse; 2022 yılının Mayıs ayında kongrede seçildim ve 2022 yılının Haziran ayında sicil belgemi aldım. 15 ay gibi bir süreçten geçtik. Bu süreçte çok çalıştık. “Benim de karakteristik bir özelliğim var; Bir işe gönül verdiğimde sonuna kadar peşinden giderim. Beşiktaş’ta sorumluluk alanıma giren görevlerin yanı sıra diğer yönetici arkadaşlarımın da onlara yardımcı olmak adına sorumluluklarını da üstlendim. Günün sonunda mevcut işimin ve kişisel olarak “Hayatımın etkisini ve yönetimdeki fikir ayrılıklarını her geçen gün daha da fazla hissettiğim için istifa ettim.”söz konusu.
“Bardağı taşıran son damla…”
Ancak bu hizmeti gerçekleştirdiğinizde, verdiğiniz emeğin ve emeğinizin diğer yöneticiler ve toplum tarafından takdir edilerek sonuçlandırılmasını beklersiniz. Birkaç şeyin sonuçlandırılamaması transferde bardağı taşıran son damla oldu. Artık hizmet edemeyeceğimi ve verimli çalışamayacağımı hissettiğim için istifa etmeye karar verdim.
33 yaşındaki eski teknik adam, yaz transfer döneminde gündeme gelen ve Beşiktaş’a transferi çok yakın olan ancak maliyeti nedeniyle gerçekleşmeyen Sergio Ramos transferinin detaylarını anlattı.
Sergio Ramos’a ilk resmi teklifimizi 3 Ağustos’ta yapmıştık. O dönem Galatasaray da Ramos’la ilgileniyordu. Transfer sürecinde 7 farklı kulüple yarıştık. Emre Kocadağ’ın yoğunluğundan dolayı daha aktif rol aldım. Benim için Ramos, Beşiktaş’ı hak ettiği dünya vitrinine taşıyacak vizyonlu bir projeydi. Aslında mesele sadece defans transferi değildi. Ramos transferini her zaman artılarını ve eksilerini göz önünde bulundurarak sürdürdüm. Ramos’u Beşiktaş’a getirdiğinizde siz de ondan kazanç sağlayabilirsiniz. Mesela göğüs sponsorluğu için 6 isterken Ramos’tan sonra 8 istemeye başlayacaktınız. Stadyum 10 isterken siz 15 istemeye başlayacaktınız. Bunları bir araya getirdiğinizde Ramos transferinin faydalı olacağını düşündüm. . Maliyeti; 1 milyon Euro imza ücreti, 4 milyon Euro yıllık maaşı ve 2,5 milyon Euro menajerlik ücreti vardı. Bu yönetim fiyatının da kendi kıvrımları vardı. Transferde iki farklı yönetim şirketi yer alıyordu ancak söz konusu fiyatlar 2024-2025 bütçesine dahil edilecekti. Ramos bizden 10 milyon Euro kazanmak istediğinden, Türkiye’de 6 milyon Euro değerindeki bir ticari sinemanın marka elçisi olacağına dair garanti istedi. Kendisi de bu ticari sinema görüşmelerini yapmamızı istedi. Ramos 2 yıllık sözleşme istedi ve Konferans Ligi’nde oynayan bir takıma kesinlikle hayır dedi. Kendisini 1+1’e ikna ettiğimizde ikili fesih hakkının olmasını istedi. Her iki taraf da 15 Haziran 2024 tarihinde kendilerine bildirimde bulunarak sözleşmeden çekilebilecekti. Günün sonunda bugünkü transferlerden alamadığımız verimliliği görüyoruz. Örneğin; Üç araba aldın. Üçünün de teknik hataları var. Üçü de sizi A noktasından B noktasına götürebilir ama üçüyle de A noktasından C noktasına gidemezsiniz. Sonra dönüp diyorsun ki; Keşke çeşitli kusurları olan üç araba yerine mükemmel durumda bir araba alsaydım. Üç araba da sende kalsın.
“Amartey ve Bailly yerine bir Ramos alırdım”
“Fikret Orman konusunda biraz geçmişe bakmak lazım”
Fikret Orman’a sosyal medyada övgüler yağıyor. Biraz geçmişe bakmamız gerekiyor. Lider Ahmet Işık Çebi bu kulübe geldiğinde işçi 5 aydır maaş alamıyordu. 770 civarında haciz belgesi vardı. 4 yıl içinde enflasyon ortamında mali açıdan neredeyse imkansız olan bir şeyi başardı. Taraftar da haklı, bazıları maliyeye bakmadıklarını söyleyebilir. Bugün enkaz yok, idare edilebilir bir Beşiktaş var.